användarröster

Medicinsk

Sara M. Meeks, P.T., M.S., G.C.S. SARA MEEKS PHYSICAL THERAPY Gainesville, Florida, USA

“Jag stöder helhjärtat och otvetydigt Mastercare® Back-A-Traction® inversionstabellen som ett komplement till träningsterapi för patienter med många diagnoser. Jag har personligen använt enheten som en behandlingsmodalitet för patienter med osteoporos, skolios, spinal stenos, spondylolistes, degenerativ disksjukdom, kronisk ryggsmärta och många olika posturala problem alla med enorma kliniska resultat.


Jag har också rekommenderat användningen av den här enheten som ett komplement till träning för idrottare och personligen använder enheten när jag kan.”

“Mastercare Back-A-Traction-enheten är särskilt lämpad för en hektisk klinik eftersom enheten låser vid antingen -15º eller -30º inversion och patienten kan läras att använda enheten självständigt, vilket frigör terapeuterna för annat arbete på kliniken.”

Sara Meeks, P.T. MS G.C.S., American Physical Therapy Association Board Certified Gainesville, Florida, USA

“Det fina med Mastercare-apparaten är att den ger en mycket tillförlitlig metod för en daglig behandling i hemmet som skulle vara till stor nytta för ungdomar som är så upptagna med skol- och sportscheman – att de ofta inte kan komma till kliniken regelbundet. Denna enhet skulle också avsevärt minska kostnaden för skoliosbehandling.

Jag tror att om den idiopatiska juvenila skoliosen hos unga tonåringar upptäcks tidigt och en systematisk behandlingsplan genomförs med en kombination av axiell dragkraft (med Mastercare är det bästa systemet jag känner till) korrigerande övningar och EMS-stimulering, en optimalt resultat kan uppnås.”

Kathy A. McCuan, D.C.
2008

Thomas Klüft, Växjö, Sverige, Fitnessledare

“Förutom att sträcka ut och varva ner ryggen, gör bakåtvänd inversion det lättare för återgången till hjärtat och lungorna av venöst blod som sedan blir snabbare syresatt.”

Claes Lenngerd, Occupational Physician at the City Health Trollhättan, Sweden

“Inom det samhälle vi använder, med mycket goda resultat, placeras Mastercare bord på flera arbetsplatser. Inom ett separat projekt genomförs kontinuerliga fallstudier under strukturerade former.”

“Som en enhet av typen sportterapi är Mastercare oerhört vettigt. Mini är särskilt användbar eftersom den är bärbar.

De flesta sporter som cricket och rugby, som Craig är inblandad i, är mycket “kompressiva” i den inblandade biomekanikens natur. Detta gäller särskilt snabba bowlare och tight five i rugby. Den kontrollerade longitudinella dragkraften med den dynamiska karaktären hos den rörliga delen av bordet i den professionella versionen, gör det till ett utmärkt sätt att dekomprimera ryggraden, sträcka muskler och ligament och gör det möjligt för fysioterapi att äga rum för första gången i en distraherad placera’.

Med andra ord, eftersom bordet är så stabilt och patienten är inlåst kan mycket av myofascial frisättning, stretching, dry needling, elektroterapi och ledmobilisering/manipulationstekniker ske i 15 eller 30 graders inversion. Också eftersom mellankotskivorna kräver “rörelse” för näring, kan inversionskrafterna uppmuntra bättre näring av nucleus pulposis.

Nick Boden, kiropraktor
Malaysia – 2008

Lennart Dimberg, Trollhättan, Sweden, MD ph Doctor

“Svenska Mastercare har visat sig minska ländryggssmärtor, när de används regelbundet på arbetsplatsen. Många patienter beskriver effekten som sensationell, och i motsats till smärtstillande läkemedel har den praktiskt taget inga biverkningar.”

“Det råder inga tvivel i mitt sinne att vissa typer av ländryggssmärta, med muskelspasmer behandlas till full läkning med denna utrustning.”

“Den medicinska slutsatsen är att Mastercare, Svenska Ryggvårdssystemet, innebär ett genombrott inom nästan all ryggvårdsrehabilitering.”

“Jag rekommenderar starkt att du använder Mastercare ryggbänk.”

Jag introducerades för det för 6 år sedan, när jag som sjukgymnast bjöds in till en professionell demonstration. Jag vet direkt att det här är det jag letat efter i flera år.

Jag tror att jag som sjukgymnast måste lära folk att ta hand om sig själva. Jag föredrar att ge folk fiskespön istället för fisk. Med Mastercare kan alla leva för evigt utan ryggsmärtor.

Jag köpte en Mastercare ryggbänk till mig själv, för hemmabruk. Jag har en svår skolios och en stor risk för osteoporos. Den dagliga dragkraften som jag har genom att använda sängen, förhindrar ryggsmärtor trots det mycket hårda fysiska arbetet som jag gör dagligen. Dessutom gjorde jag som sjukgymnast en studie av hur man kan förebygga, eller hur man bromsar osteoporos. Dragkraft och rotation med dragkraft på ryggarna rekommenderas.

Medan jag tränar på sängen gör jag rotation och andra övningar.
Jag har en underbar känsla när jag använder Mastercare, och jag rekommenderar ofta att jag använder den till mina patienter.

Tacksam!

Shulamit Koren, Israel

Karin Timmermans, P.T. MASTERCARE TRAININGCENTER, Kalmthout, Belgium

“Som sjukgymnast kan jag verkligen rekommendera Mastercare®Back-A-Traction® I vårt Backcenter i Belgien använder vi 6 av dessa enheter i nästan 6 år nu och år efter år fortsätter vårt center att växa eftersom vi får mycket bra och exceptionella resultat på bordet.”

"As a physiotherapist working with backpatients every day I know that the Mastercare Back-A-Taction is perfect to treat ... most of all backproblems. I would like to recommend this device to anyone who wants to help people with backcomplaints." -Karin Timmermans, P.T., Mastercare Training Centre, Kalmthout, Belgium

Naturlig spinal dekompression med Mastercare Back-A-Traction
En investering som ökar din inkomst…
P.T. Karin Timmermans på Mastercare Training Centre:

“De flesta ryggbesvär orsakas av instabilitet i ryggraden. Vår disks tillstånd är mest ansvarig för ett bra fungerande segment. Det betyder att om mängden vätska i disken minskar, minskar avståndet mellan kotorna, stabiliteten går vilse och nerverna kan klämmas.

På Mastercare-enheten finner vi att på grund av dess rörliga ryggstöd med en lutning på 15°, är dragkraften tillräckligt stor för att åstadkomma en strukturell förändring i ryggraden, eftersom detta rörliga ryggstöd eliminerar friktion. Det rörliga ryggstödet tillåter oss också att göra några fler övningar för att lindra trycket på lederna och justera bäckenet med några enkla stretchrörelser för att öka rörligheten.

Vi får avslappning, minskar smärta och muskelspasmer, ökar rörligheten, ökar cirkulationen och näringen mot diskar och leder, postural korrigering och omställning av bäcken och ryggrad, ökar muskelbalansen och kraften i obelastad position.”

Mastercare Model A

Hur och varför Mastercare Back-A-Traction är användbart för sjukgymnaster

…Mastercare Back-A-Traction är ett komplement till träningsterapi för patienter med många diagnoser, vilket möjliggör behandling medan patienter ligger i liggande eller liggande läge…

Mastercare Back-A-Traction erbjuder naturlig ryggradsdekompression

Tack vare det rörliga ryggstödet är dragkraften tillräcklig för att avlasta ledernas och ryggradens tryck redan i 15º lutning, vilket räcker för att säkerställa en bekväm position och låta musklerna vara avslappnade mellan varje träning och ändå få bästa resultat av inversion.

Mastercare Back-A-Traction är den enda vetenskapligt testade och utvärderade inversionsprodukten på marknaden. Det har framgångsrikt använts över hela världen sedan 1987 av läkare, sjukgymnaster, kiropraktorer, naprapater etc. för patientgrupper med rörelsesvårigheter på grund av rygg-, nacke-, axel-, höft- och knäproblem.

Mastercare Back-A-Traction används i Sverige i utbildningen på:
– Naprapatskolan, Stockholm
– Fysioterapeutskolan i Lund
– Fysioterapeutskolan vid Karolinska sjukhuset, Stockholm.

Mastercare-konceptet – som har utvecklats tillsammans med erfarna läkare och sjukgymnaster i Sverige – bygger på dekompression av diskar och leder i kombination med enkla terapeutiska övningar i 15º inversion. Dess rörliga ryggstöd förvandlar kroppsvikten till gravitationsdragkraft och övningarna görs i ett obelastat och smärtfritt läge, vilket generellt ger en dekompression i hela kroppen.

Mastercare System är unikt då man i 15° kan kombinera olika tekniker på en enda enhet så att det blir väldigt praktiskt i dagens klinik, som till exempel:

– Dragkraft

– Mobilisering

– Stabilisering

– Manipulation

– Mjukvävnad

– Använd McKenzie-principen under dragkraft

Hjälp och behandla fler patienter samtidigt och öka din inkomst!
Efter introduktion kan patienterna ofta behandla sig själva och återfå en
aktivt liv med mindre smärta.

Effekter av att använda Mastercare Back-A-Traction:

Smärtlindring
Ökad vätska i leder och diskar och ökad syresättning
Näring in – slagg ut
Stretching och toning av muskler
Ökad blodcirkulation och rörlighet
En skön avkoppling i hela kroppen!
Förbättrade patientresultat

Mastercare Back-A-Traction förebygger och rehabiliterar följande problem:

Kronisk ryggsmärta (ländrygg, bröstkorg och livmoderhals)
Smärta i axlar och nacke
Träningsvärk
Diskbråck
Degenerativ disksjukdom
Ischias
Vissa whiplashskador
Bechterews sjukdom (även kallad Morbus Bechterew, Marie Strumpells sjukdom, reumatoid spondylit och ankyloserande spondylit
Skolios
Trötthet i ryggen
Höftleds- och knäledsartrit (utslitna höfter och knän)
Osteoporos
Spinal stenos
Spondylolistes
Många posturala problem

Produkten är CE-märkt i Europa vilket innebär att den uppfyller kraven för Medical Device, Class 1.

Information:

Genom att göra dessa vittnesmål, referenser och artiklar tillgängliga, betyder det inte automatiskt att Mastercare AB rekommenderar eller godkänner någon av dessa anläggningar och deras behandlingsmetoder... Det är deras kommentarer och rekommendationer av Mastercare-produkter som vi vill lyfta fram!

Andra användarröster